"Kulla kutse" keeras nunnumeetri põhja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariigi 101. aastapäeva tähistamine algas Pärnus nunnumeetri põhjakeeramisega, sest Jana Tringi erakooli korraldatud paaritunnisel sünnipäevakontserdil “Kulla kutse”   kontserdimajas olid publiku ees paari-kolmeaastasedki laulumudilased.

Esinejaid tutvustas Elmar Trink, kes põimis teadustamisse Eesti  vanasõnu. Seekordne üritus oli rahvusvaheline, sest esimest korda viie aasta jooksul, mil erakool korraldab Pärnus riigi sünnipäeva künnisel stiilse ülevaatekontserdi avalikkusele, esines erakordne külaliskoor Finnair Singers, keda dirigeeris Pasi Eskelinen.

Aplaus ei tahtnud lõppeda paljude etteastete järel, kuid Soome lennufirma stujardessid pälvisid erilise tänu selle eest, et nad koos naiskooriga Põllepaelad laulsid eesti keeles, nagu kinnitades soome-ugri hõimlust.

Eesti rahvarõivaste ilu ja rahvatantsude aegumatus väljendus ligemale 80 poisi-tüdruku etteastetes, Pärnu Mai kooli rahvatantsurühmi juhendavad Reet Juurikas ja Maire Sarapuu. Alguses “Me lähme rukist lõikama”, lõpus “Oige ja vasemba”,  algul hümn ja lõpus tõdemus, et oleme kõik natuke õnneseened, sest elame Eesti Vabariigis.

Eesti 101. aastapäeva nädal riigi sünnilinnas Pärnus on saanud väärika sissejuhatuse, kinnitas haridust ja kultuuri kureeriv abilinnapea Marko Šorin, kes jälgis kontserti abikaasaga.

“Ääretult tore on vaadata, et need sõnad peavad paika, et see, kes Jana Tringi juurde kooli läheb, pannakse laulma. Väga ilus on kuulata,” arvas Šorin. “Igal juhul on pidulik meeleolu juba loodud ja lastele on ääretult oluline esinemiskogemus, kui see nii väikesena omandatakse, on hiljem kindlasti lihtsam. Ja olen kuulunud, et neil lastel, kes tegelevad muusikaga, läheb paremini ka päriskoolis.”

Jana Tringi erakooli laulustuudio lapsi juhendavad Jana Trink ja Tõiv Tiits, kuid tänusõnad nii avalikult kui mõttes kuuluvad kõigile, kelle töö tulemust nautis arvukas publik täpselt nädal enne iseseisvuspäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles