Rasmus Maalinn purjetab maailmameistrivõistlustel USAs

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DN-klassi maailmameistrivõistlustel USAs seilab 110 jääpurjetajat ja esindatud on kümme riiki.
DN-klassi maailmameistrivõistlustel USAs seilab 110 jääpurjetajat ja esindatud on kümme riiki. Foto: Erakogu

Ameerika Ühendriikides Ohio osariigis Indiani järvel alanud DN-klassi jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel on ainsa eestlasena seilav pärnakas Rasmus Maalinn avapäeva järel 12. kohal. Esimese sõidu lõpetas neljakordne juunioride maailmameister Maalinn 18. kohal ja teises sõidus sai ta kümnenda tulemuse.

Regatti juhib poolakas Michal Burczynski, talle järgnevad kaasmaalane Jarek Radzki ja sakslane Holger Petzke. Esikuuikusse mahuvad veel jänki Ron Sherry ning Poola purjetajad Robert Gracyk ja Adam Szczesny.

“Tiitlivõistluste esimene päev on läbi, õppisin tundma uut varustust ja sain katseda kelgu eri seadistusi,” rääkis Sütevaka humanitaargümnaasiumi abiturient, 19aastane Maalinn. “Tundub, et sain DNi enam-vähem liikuma. Punktivahed on väiksed ja järgmistel päevadel üritan ettepoole jõuda.”

MMil võistleb 110 sportlast ja esindatud on USA, Kanada, Poola, Saksamaa, Ungari, Eesti, Rootsi, Venemaa, Austria ja Šveits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles