Arstitudengid käisid siinses haiglas tööks valmistumas

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsti­tudengite talveseminaril saadi põhitõed raseda füsioloogiast.
Arsti­tudengite talveseminaril saadi põhitõed raseda füsioloogiast. Foto: Karoliine Aus

Läinud nädalavahetusel kolmandal talveseminaril tõdes ürituse korraldaja Kaisa Jõgi arstitudengitele: “Tartu ülikool on võtnud nõuks anda vaid teooria, aga paljud praktilised oskused tuleb tudengil ise omandada.”

Ettevõtmise eesmärk oli pakkuda üliõpilastele traumaolukordade praktikat. Seminar toimus Pärnu haiglas.

Viru jalaväepataljoni peaarst, kiirabiarst ja erakorralise meditsiini osakonna tohter dr Siim Rinken näitas tudengitele, kuidas traumahaigega esmaselt ümber käia: kuidas verejooksu peatada, siduda, hingamisteid avada ja patsienti ühes tükis keerata. “Arstid, kes kooli on juba lõpetanud, peaksid seda harjutama vähemalt kord aastas,” märkis Rinken, lisades, et neid teadmisi-oskusi tuleb pidevalt kinnistada.

Kuna neil oli võimalik kasutada õpitoas kaitseväe ressurssegi, näiteks mis on ja kuidas toimib hemostaatiline pulber (tugeva verejooksu tõkestamiseks, toim), said kõik üliõpilased kindlasti midagi uut teada. “Õnneks meil ei ole läinud seda kaitseväes vaja, mistõttu pulber on aegumise järel maha kantud ja saame seda nüüd kasutada õppe eesmärgil,” lisas Rinken.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles