Vesipapp otsib toitu veepõhjas joostes

Karl Adami
, loodusfotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaugelt võib vesipapp paista süsimusta linnuna, kuid tal on tegelikult tumepruunikas sulestik ja valge rinnaesine.
Kaugelt võib vesipapp paista süsimusta linnuna, kuid tal on tegelikult tumepruunikas sulestik ja valge rinnaesine. Foto: Karl Adami

Kevad on tasapisi hakanud endast märku andma. Sinitaeva all lendavad mängivad rongapaarid, esimesed julged laanepüükuked täidavad metsanurki vilega ja puukoristajad laulavad reipalt. Kevadisi viise esitavad ka jõgede kallastel talvituvad jõeköstrid, kelle elu muudavad praegused heitlikud ilmad ja vesised olud pisut keerulisemaks.

Kaugelt võib vesipapp paista süsimusta linnuna, kuid tal on tegelikult tumepruunikas sulestik ja valge rinnaesine. Tänu välimusele ja kehanõksutamisele on teda kutsutud jõeköstriks ja jõekirik­isandaks.

Kummastav on näha väikest, kuldnokast veidi suuremat lindu keset kiirevoolulist, kohati halastamatut jõge. Ent vesipapid ei pea seda keskkonda halastamatuks ja tunnevad end igati koduselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles