Pärnu noored kergejõustiklased tegid Eesti meistrivõistlustel vanematele säru

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Sai.
Henri Sai. Foto: Marko Mumm

Eesti täiskasvanute talvistel meistrivõistlustel Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhallis andsid tooni Pärnu noorsportlased, kes nii mõnelgi alal tegid märksa vanematele konkurentidele tuule alla.

Suvepealinlastest oli medaliarvestuses edukaim Audentese spordigümnaasiumis õppiv, kuid võistlustel kodulinnaklubi SK Altiust esindav 18aastane Henri Sai, kes 200 meetri jooksus triumfeeris ja sprindis oli hõbedal.

Pealinnas Valter Espe näpunäidete järgi treeniv Sai sprintis avapäeval 60 meetri finaalis mehiselt (6,84), kuid pidi tunnistama kaks aastat vanema Hans-Christian Hausenbergi õige nappi, sajandiksekundist paremust. Selja taha, kolmandaks jäi 31aastane 100, 200, 300 ja 400 meetri Eesti rekordimees Marek Niit (6.95).

Sai tõusis selle resultaadiga Pärnu kõigi aegade kolmandaks, Henri Soola 2005. aasta tippmark jäi kõigest viie sajandiku kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles