Hea esituse puhul mängivad rolli kostüüm ja soengki

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel tõi Pärnu tantsukooli korraldatud Happy Dancers Baltic Cup linna ligikaudu 1400 tantsijat. Võistlused toimusid Pärnu kesklinna koolide võimlas, millest ehitati diskosaal.

“Kui tantsijaid lisandub veel, ei mahu me ilmselt enam kahelegi päevale tantsima ja üritus tuleb teha lausa kolmepäevaseks,” rõõmustas korraldaja Sig­rid Absalon.

Võistlesid diskotantsijad, hip­hopparid, jazz- ja show-tantsijad. Teise päeva lõpus toimus breigilahing Break Battle, mida Absaloni sõnutsi keegi teine Pärnus ei korralda. Peale kohalike osalesid breikarid Tallinnast, Võrust ja Tartust. Battle’i voorudes toimus paar paari vastu mõõduvõttki.

Võitjad otsustas asjatundlik žürii, kuhu kuulusid Eva Ottas, Sandra Põld, Lisette Laanela, Maris Kahre, Marit Männiste, Aleksandr Panda, Elton Jets, Wissem Jalloul ja Eva-Lena Raenok. “Nende nahas ei oleks vist keegi soovinud olla, sest tantsijate tase oli tohutult kõrge ja konkurents karm,” tõdes Absalon.

Laanela langetas valiku vastavalt tantsijate hoiakule ja emotsioonidele. “Kas nad üldse tahavad laval olla,” seletas kohtunik. Muidugi pidas ta oluliseks tantsutehnikatki, eelkõige diskos ja džässis. “Viimasena vaatasin üldist välimust: läbimõeldud kostüüm ja soeng lisavad esinemisele vürtsi.”

Põld rääkis, et formaadilt üritus teistest Eesti tantsuvõistlustest ei erine, küll aga erineb eesmärk, et kõigile võistlejatele soovitakse pakkuda tantsu- ja osalemisrõõmu. Kõik osavõtjad, olenemata tulemusest, läksid koju oma karikaga, mille nad said selle eest, et võistlema ­tulid. “Valgus ja heli olid professionaalsel tasemel,” kiitis Põld, lisades, et see andis esinemis­tele hulga efekti juurde.

Võistlust korraldasid tantsukooli Studio Happy Dancers eestvedajad Absalon, Edvi ja Oliver Voor-Voort. Rõõmsate laste Cup, nagu organiseerijad seda nimetavad, toimus kolmandat korda. Kusjuures esi­mesel aastal lõi kaasa vaid 180 tantsijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles