Galerii: kunstnik Pusa kutsub vaatajaid koos kulgema

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile avati Pärnu linnagalerii kunstnike majas kunstnik Pusa näitus “Roosa täpi saladused”. Teosed, mis maalitud paari viimase aasta jooksul, kätkevad endas elu kulgu andmata täpset vastust sellele, kas tegu on esimeste või viimaste hingetõmmetega.

Kas esimestel ja viimastel hingetõmmetel on üldse vahe või liigub kõik ühtlases voos ühest pildist teise? Pusa ei püüagi küsimustele vastuseid anda, vaid kutsub vaatajaid maalide sisse, kaasa arutlema või niisam ajaga koos kulgema.

Pusa, kodanikunimega Piret Bergmann, on lõpetanud Eesti kunstiakadeemia Pärnu kolledži, mida tuntakse Academia Non Gratana. Kunstnik elab ja töötab suvepealinnas ning tegutsebki siin peamiselt maalijana. Ta on üles astunud paljudel isiku- ja rühmanäitustel nii Eestis kui mujal maailmas, peale selle kirjutanud ja illustreerinud lasteraamatuid.

Pusa on eelkõige tuntud oma eredavärviliste mustritega kaetud, peaaegu psühhedeelsena mõjuvate maalide poolest, tänu millele ta on Eesti kunstimaastikul üsna unikaalne. Talle on omistatud mitu preemiat ja ta kuulub Eesti kunstnike liitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles