Kellukese lasteaed pani kokku tervisliku retseptiraamatu

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu lasteaed Kelluke võttis detsembrist veebruari keskpaigani osa SA Pärnumaa Arenduskeskuse korraldatud terviseprojektist “Suhkur, sõber või vaelane”, mille tulemusena valmis lastel, vanematel ja lasteaia personalil smuutiretseptide raamat. 

Raamatu eeltööna pakuti smuutitöötubade õhtul rühmades lastevanemate valmistatud suhkruvabu maiustusi ja tervislikke näkse. Laste abiga valmisid blenderiga valmistatud tervislikud smuutid, mille retseptid sai kokku kohapeal etteantud puu- ja juurviljadest ning marjadest.

Köögi töötoas tegutsesid kokad, juhtkond ja muusika- ja liikumisõpetaja, koostades samuti smuutiretsepte.

Töötubades kasutati nutivahendeid ja sisestati kõik retseptid kohe veebikeskkonda.

Retseptiraamat anti välja ja on kogu lasteaiale kasutada iganädalasteks tervislikeks smuutipausideks.

“See on meie lasteaiale juba teine kord projektis osaleda. Sel õppeaastal oli põhieesmärk tõsta personali, laste ja lastevanemate teadlikkust suhkrurikaste jookide ja näkside mõjust tervisele ning nende asenduse võimalusest,” rääkis Kellukese lasteaia õppealajuhataja Maarit Kiviselg.

Projekti aluseks võeti tervise arengu instituudi uurimus „Euroopa laste rasvumise seire“ ja teavitustööd tehti lasteaia kodulehe, infosüsteemi Eliis, lasteaia personali kujundatud flaierite ja rühma infostendide kaudu.

Tänu ettevõtmisele veendusid nii täiskasvanud kui lapsed, et väga maitsvaid smuutisid saab valmistada ka ilma suhkruta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles