Rasmus Maalinn teenis USAs parima juuniori tiitli

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljakordne omaealiste maailmameister Rasmus Maalinn tuli DNi sünnimaal juunioride konkurentsis esikohale.
Neljakordne omaealiste maailmameister Rasmus Maalinn tuli DNi sünnimaal juunioride konkurentsis esikohale. Foto: Erakogu

USAs Indiana osariigis Wawasee järvel lõppenud DN-klassi jääpurjetamise Põhja-Ameerika meistrivõistlustel tuli kullale jänki Ron Sherry. Võitjale järgnesid poolakad Michal Burczynski, Tomasz Zakrzewski, Jarek Radzki ja Robert Gracyk ning kuues oli sakslane Holger Petzke.

Ainsana Eestit esindanud 19aastane pärnakas Rasmus Maalinn lõpetas regati 17. kohal ja talle kuulus parima juuniori auhind.

„Esimesel päeval sõitsime viis sõitu väga lühikesel ja tugeva tuulega rajal, kus ma ei suutnud ei DNile ega endale leida õiget häälestust,“ meenutas Maalinn võistlust. „Teisel päeval oli mul nõrgas tuules väga hea kiirus ja ma sõitsin välja viienda koha, mis oli väga magus, kuna tõusin seitse kohta ja võitsin esimese eestlasena Põhja-Ameerika parima juuniori tiitli. Tahan tänada kõiki, kes aitasid kaasa minu suure unistuse teostamisele. Erilised tänusõnad kuuluvad Ron Sherryle, kes pani mulle kogu vajaliku maailmatasemel varustuse kokku, Joerg Bohnile, kes aitas mind Ameerikasse maailma parimate jääpurjetajatega võistlema ja loomulikult Eesti jääpurjetamise liidule, Pärnu jahtklubile ja Mihkel Kosele, kes on mind õpetanud ja toetanud pikki aastaid.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles