Pärnumaal on valimas käinud üle tuhande inimese

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kaubamajakas asuv valimisjaoskond.
Pärnu Kaubamajakas asuv valimisjaoskond. Foto: Urmas Luik

Eelhääletuse ajal, 21.–24. veebruarini käis Pärnus maakonnakeskuse valimisjaoskonnas nr 10 Kaubamajakas seekord valimas 1131 inimest. Eelmistel kohalike omavalitsuste volikogude valimistel kasutas seda võimalust 926 kodanikku.

Pärnu linna valimiskomisjoni esimees linnasekretär Tiina Roht palus üle korrata, et isikud, kellel tänavu 1. veebruari seisuga on rahvastikuregistris märgitud elukoht välisriigis, saavad eelhääletamise ajal (25.–27. veebruarini) valida neis jaoskondades, kus korraldatakse väljaspool elukohajärgset valimisjaoskonda toimuvat hääletamist. Pärnu linnas on sellised jaoskonnad nr 7 Pärnu bussijaamas, nr 10 Kaubamajakas, nr 12 Paikuse osavallakeskuses, nr 13 Pärnu Maksimarketis ja nr 17 Tõstamaa rahvamajas. Kui inimene tuleb nii-öelda tavalisse jaoskonda, siis eelhääletamise päevadel teda valijate nimekirja lisada ei saa.

Kui valimispäeval selgub, et isik ei ole kantud ühegi Eesti valimisjaoskonna nimekirja põhjusel, et tema rahvastikuregistrijärgne elukoht asub välisriigis, on tal võimalik esitada elukohateade oma Eesti elukoha andmete kandmiseks rahvastikuregistrisse. Seejärel saab inimene valimispäeval hääletada oma elukoha järgses jaoskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles