Valimispäeval tulevad kokku viiul, suupill ja pronkskellad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Piccolo
Ansambel Piccolo Foto: Erakogu

Valimiste päeval ehk pühapäeval tehakse kohalikus kontserdimajas kummardus Eestile ja tublidele naistele. Esinevad Pärnu käsikellastuudio kontserdiansamblid, suupilliklubi Piccolo suupilliansambel ja Pärnu Spelmaslag. Kaheosalisel kontserdil astuvad samuti üles särav suupillisolist Arne Veske ja projektiansambel Girls Power.

Ainulaadses ettekandes kõlavad põnevad seaded Eesti ja maailma muusikavaramust: rahvaviisid, klassikapärlid, kaasakiskuvad muusikalihitid ja rokkballaadid, kus kellade haprale ja pidulikule kõlapildile lisavad mahedust suupillid ja viiulid. Kuigi suupillide, pronkskellade ja viiulite ajalugu ulatub sajandite taha, on need instrumendid laval väga harva koos kõlanud.

Ühendava osa muusikavalikust on seadnud Pärnu käsikellastuudio kunstiline juht ja dirigent Elo Kesküla.

Seesugune koosmusitseerimine pälvis rahvusvahelist tunnustust möödunud suvelgi, kus suupillifestivali eredaimaks muusikaliseks üllatuseks nimetati suupillide ja käsikellade ühisetteastet klassikakontserdil Pärnu Eliisabeti kirikus.

Kontsert algab kell 17.

Pärnu käsikellastuudio kunstiline juht ja dirigent Elo Kesküla (paremal) on kontserdiks teinud eriseaded.
Pärnu käsikellastuudio kunstiline juht ja dirigent Elo Kesküla (paremal) on kontserdiks teinud eriseaded. Foto: Mailiis Ollino
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles