Kohv kõlbab kreemiks, värviks ja väetiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Igapäevaseid kohvisõltlasi on palju, kuid enamik pruugib kohvi vaid joogina, kuigi võimalusi leiaks märksa rohkem.

Kohv matab edukalt ebameeldivad külmkapiaroomid, kuna imab endasse toidulõhnad. Samuti saab eri asjadelt haisu ära, kui panna need koos lahtise kohvipurgiga suletud kotti.

Kallid tselluliidikreemid sisaldavad enamasti sama komponenti – kofeiini. See soodustab rasvade ainevahetust ja vähendab silmatorkavaid rasvamügarikke naha all. Kreemi tegemiseks segage soe kohvipaks kookosõliga, hõõruge see ringjate liigutustega nahale ja loputage mõne minuti pärast.

Samal põhimõttel toimib kohvipuru naha pinguldajana ja puru aitab maha hõõruda surnud naharakke. Nahakoorija tegemiseks lisage kohvipurule teelusikaga oliiviõli ja tilgake eeterlikku õli.

Mõne toiduaine (küüslaugu, lõhe) lõhn on söögivalmistamisel mõnus, aga hiljem on seda kätel tunda isegi pärast korduvat pesu. Hõõruge kätele kohvipaksu, loputage ja kätele jääb meeldiv lõhn.

Kohvipaks sisaldab fosforit, magneesiumi, vaske ja kaaliumi. Seetõttu lisavad paljud aednikud seda kompostile. Samuti võid kohvipaksuga väetada taimi, mis armastavad happelist keskkonda, näiteks asalead, mustikaid ja rododendrone.

Ergutavat jooki soovitatakse sageli juuste raviks, et neid eriti läikima panna. Keetke potitäis kanget kohvi. Kui see on jahtunud, määrige kuivadele ja puhastele juustele ning loputage paarkümmend minutit hiljem. Parima tulemuse saate, kui teete sama kord nädalas.

Kohvi naturaalsed pigmendid teevad sellest suurepärase loodusliku värvi, millega saab värvida kangast, paberit, lihavõttemune ja isegi juukseid. Muidugi ei ole see värv kindel ja võib määrida, seega ei tohiks kohviga värvitud rõivaid tihti pesta. Juustele tehtav ravikuur võib need mõneks ajaks tumedamaks toonida.

Kohv sobib hästi sipelgatõrjeks, kui pudistada kuivatatud kohvipaksu kohtadesse, kus liiguvad sipelgad.

Kui kassid käivad peenardele oma häda tegemas, võib aeda kohvipuru puistata.

Kuna kohv on kergelt poleeriv ja happeline, sobib see puhastusvahendiks. Kohvipuruga võib küürida köögipindu, pliiti ja külmkappi.

Lahustuva kohviga saab peita kriimustusi puidust mööblil. Selleks tuleb segada kohv kuuma veega pastalaadseks ja hõõruda kriimustustele. Vajadusel korrata tegevust, kuni kriim värvub samasuguseks nagu puit selle ümber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles