Gaasi hind kerkib

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaas.
Eesti Gaas. Foto: Peeter Langovits

AS Eesti Gaas teatas, et tarbijaid ootab järgmise aasta alguses ees hinnatõus ja müüdava maagaasi kaalutud keskmine hind tõuseb viis senti kuupmeetri kohta, mis tarbijale tähendab kokku umbes 15protsendist hinnatõusu.

“Kodutarbijatele müüdava maagaasi kaalutud keskmine hind kasvab viis eurosenti. Meie kõige suurem kliendigrupp, kes kasutab gaasi oma kodu kütteks, hakkab gaasi kuupmeetri eest senise 0,349 euro asemel maksma 0,401 eurot,” teatas ettevõte oma kodulehel.

Eesti Gaasi selgituste kohaselt on sel aastal toimunud maailmas sündmusi, mis on tõstnud energiakandjate hindu: Jaapani tuumakatastroof ja Araabia kevad.

Kui enne Fukushima tuumajaama õnnetust maksis veeldatud maagaasi kuupmeeter Euroopas 300 dollarit, siis praegu on hind 500 dollarit. Samuti on börsidel müüdav gaas kallinenud 20 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles