Motomehed kihutasid Prantsusmaa krossil

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu motoklubi esinumber Harri Kullas oli Prantsusmaa krossil parim eestlane.
Pärnu motoklubi esinumber Harri Kullas oli Prantsusmaa krossil parim eestlane. Foto: Rauno Kais

Prantsusmaal rahvusvahelisel motokrossil Lacapelle Marival startinud kuuest eestlast olid edukamad Pärnu motoklubi sportlased Harri Kullas ja Jörgen-Matthias Talviku.

MX1 klassi avasõidu lõpetas Kullas kümnendal kohal, Tanel Leok oli 11. ja Erki Kahro 17. Teises sõidus oli võimsas hoos Kullas, kes suutis neljandana finišeerida. Leok sai kirja 15. ja Kahro 18. tulemuse. Kahe sõidu kokkuvõttes oli Kullas seitsmes, Leokile kuulus 12. ja Kahrole 18. koht. Esimese auhinna teenis prantslane Romain Febvre, teiseks tuli võitja kaasmaalane Gautier Paulin ja kolmas oli šveitslane Jeremy Seewer.

MX2 klassis sai Talviku Prantsusmaa krossil 17. koha, Johannes Nermann oli 18. ja Kaarel Tilk 25. Esikoha võitis britt  Ben Watson, talle järgnesid Thomas Kjer Olsen Taanist ja Mitch Evans Austraaliast.

“Esimene võistlus MX2 klassis 250 ccm tsikliga on edukalt tehtud,” kommenteeris Sütevaka humanitaargümnaasiumis õppiv 16aastane Talviku nädalavahetust. “Stardid ja esimesed ringid olid päris head ja agressiivsed. Avasõidus käisin korra käpuli, aga suuremat häda sellest ei olnud. Kindlasti sain hea kogemuse võrra rikkamaks.”

Talviku järgmine rahvusvaheline võidukihutamine tuleb märtsi viimasel nädalavahetusel Hollandis Euroopa meistrivõistluste etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles