Muinsuskaitseala võidakse vähendada

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits tunneb Pärnu olusid hästi, sest oli 2006. aastal muinsus­kaitseameti Pärnumaa vaneminspektorina uue muinsuskaitseala moodusta­mise peamisi eestvedajaid.
Kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits tunneb Pärnu olusid hästi, sest oli 2006. aastal muinsus­kaitseameti Pärnumaa vaneminspektorina uue muinsuskaitseala moodusta­mise peamisi eestvedajaid. Foto: Kultuuriministeerium

Pärnu linnavalitsuse ettepanekule õgvendada Pärnu vanalinna ja kuurordi muinsuskaitseala ja kaitsevööndi piire Pärnu jõe vasakkaldal ja ranna rajoonis vastas kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits soostuvalt.

“Riigikogus on menetluse viimases järgus muinsuskaitseseaduse eelnõu,” teatas Sits linnavalitsusele saadetud vastuses. “Seaduse jõustudes avanevad kõikide muinsuskaitsealade põhimäärused automaatselt muutmiseks. Need tuleb viia kooskõlla uue seadusega. Uued kaitsekorrad koostatakse märksa täpsemad, arvestades iga kaitseala eripära, säilinud väärtusi, vajalikke ­kitsendusi ja lubatavaid leevendusi. Muinsuskaitsealade kaitsekordi menetletakse avalikult kõiki asjasse puutuvad isikuid kaasates.”

Sits selgitas, et eelnõu järgi märgitakse muinsuskaitseala kaitsekorras senisega võrreldes veel muinsuskaitsealal asuvate ehitiste väärtusklassid ja kaitse eesmärgi tagamiseks tarvilikud nõuded lähtuvad väärtusklassidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles