Vibulaskja Reena Pärnat rühkis Euroopa meistrivõistlustel eelviimaselt kohalt üheksandaks

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna sel talvel peamiselt 70 meetrilt harjutanud Reena Pärnat otsustas viimasel hetkel EMil võistelda, lasi ta tiitlivõistlusele eelnenud nädalal üksnes 18 meetrilt.
Kuna sel talvel peamiselt 70 meetrilt harjutanud Reena Pärnat otsustas viimasel hetkel EMil võistelda, lasi ta tiitlivõistlusele eelnenud nädalal üksnes 18 meetrilt. Foto: Erakogu

Vibulaskja Reena Pärnat tuli Türgis Samsunis Euroopa sisemeistrivõistlustel üheksandaks.

Eile kvalifikatsioonis lasi Pärnat väga tagasihoidlikult, saades 557 (279+278) silmaga eelviimase, 24. koha. Nii pidi ta eile õhtul duellide avaringis vastamisi minema eelringis 578 (285+293) silmaga üheksanda asetuse välja teeninud venelanna Viktoria Budaevaga.

Duell möödus tasavägiselt. Esimese kolmenoolelise seeria võitis pärnulanna 28:27 ja sai tabelisse kaks punkti. Kahe järgmise seeria 29 silma aga punkte juurde ei toonud, kuna rivaal kõmmutas siis ainult kümneid. Seis 4:2 venelanna kasuks.

Järgmise seeria 29:28 võiduga tõi Pärnat tabloole viigi.

Kuna otsustavas seerias lasi Budaeva 29 silma, pidi Pärnat duelli võiduks tabama ainult kümneid. See õnnestus.

Reena Pärnat tunnistas, et kvalifikatsiooni tulemus oli alla tema taseme. Duellides suutis ta end aga kokku võtta.
Reena Pärnat tunnistas, et kvalifikatsiooni tulemus oli alla tema taseme. Duellides suutis ta end aga kokku võtta. Foto: Erakogu

Nagu Pärnu vibulaskja pärast tänast 1/8-finaali tunnistas, ei jätnud eilse vastase koondisekaaslane Inna Stepanova talle mingit võimalust. Hoolimata sellest, et Pärnat lasi võrdlemisi hästi: 29, 28 ja 28 silma. Venelane tabas kolmel järjestikusel seerial aga üksnes kümneid.

Ehkki pärnulanna kaotas täna, jäi ta rahule mõlema matšiga. “Tänane vastane oli eksimatu,” nentis ta. Küll möönis Pärnat, et kvalifikatsiooni tulemus on alla tema taseme.

Euroopa võistkondlikud meistrid selguvad homme, individuaalsed ülehomme.

Reena Pärnat tunnistas, et kvalifikatsiooni tulemus oli alla tema taseme. Duellides suutis ta end aga kokku võtta.
Reena Pärnat tunnistas, et kvalifikatsiooni tulemus oli alla tema taseme. Duellides suutis ta end aga kokku võtta. Foto: Erakogu

Sel talvel peaasjalikult välishooajaks valmistunud ja rohkem 70 meetri pealt harjutanud Pärnat ei plaaninud esiti Euroopa sisemeistrivõistlustel osaleda. Kuna ta otsustas siiski võistelda, treenis ta tiitlivõistlusele eelnenud nädalal ainult 18 meetrilt miniatuursesse märklehte sihtides.

Viimasel ajal Itaalias treeninud Pärnat tuleb nüüd kodumaale, kuna 10. märtsil toimuvad Viljandis Eesti sisemeistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles