Juhendaja valmistab vabal ajal rahvarõivaid nii eakaaslastele kui kasvandikele

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maie Kalbus ja pojatütar Audru rahvarõivastes.
Maie Kalbus ja pojatütar Audru rahvarõivastes. Foto: Rita Talisoo

Taevas on hall ja päev otsa sajab vihma, nii et muda lirtsub varvaste vahel. 3500 tantsijat teeb vappekülmas proovi. Tuul lennutab seelikut ja kaheksa soojakraadi panevad hambad plagisema. Harjutatakse nii lauspäikse all kui paduvihmas. Ilmataadi tegude eest pääsu poole. “Need hetked jäävadki meelde,” sõnas Maie Kalbus, rahvatantsija ja juhendaja, kel mitu kiiksu. Nii ta ise ütlebki.

Kui päevane töö Lavassaare lasteaia õppejuhina läbi, lippab Kalbus rahvatantsu memmesid, nais- ja segarühmi ning lapsi juhendama. Võiks arvata, et palju vaba aega ei jää. Ent kolmel õhtul nädalas leiab ta end kodus erilisest toast õmblusmasinate, stangede ja rippuvate rõivaste keskelt. Tihti nokitseb ta komplektide kallal ööpimeduses. Nii hiljutigi, kui Kalbus märkas kaks nädalat enne ülevaatust, et lapsed on rõivastest välja kasvanud. “Võtsin kätte! Muud varianti polnud,” meenutas õpetaja. Poisid said särgid, tüdrukud särkkleidid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles