Täna toimuvad riigikogu valimised

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna toimuvad riigikogu valimised.
Täna toimuvad riigikogu valimised. Foto: Urmas Luik

Täna, 3. märtsil toimuvad XIV riigikogu korralised valimised. Kõik 451 valimisjaoskonda on avatud 9–20.

Hääletada saab täna üksnes elukohajärgses jaoskonnas. Kaasa tuleb võtta kehtiv isikut tõendav dokument, näiteks pass, ID-kaart või juhiluba. Valijakaarti ei ole vaja kaasa võtta. Eel- ja e-hääletamisel antud häält valimispäeval muuta ei saa.

Halva tervise või mõne muu mõjuva põhjuse korral on võimalik koduski hääletada. Selleks tuleb esitada kirjalik taotlus elukohajärgsele jaoskonnakomisjonile või kutsuda hääletuskast koju telefoni teel kella 14ks.

Riigikogu valimiste eelhääletamisel osales 39,3 protsenti valijatest, elektrooniselt hääletas 247 232, jaoskonnas 99 163 inimest.

Pärnumaal osales riigikogu valimiste eehääletusel omavalitsustes 7195 inimest ja üle kümnendiku valijaist.

Kohalikes omavalitsustes hääle andnute hulgas olid väljaspool elukohta valijadki, kuid valimisosalus Pärnumaal küündis eelhääletanute seas 10,9 protsendini. Valimisaktiivsus oli kõrgeim Pärnu linnas, järgnesid Põhja-Pärnumaa ja Tori vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles