Valija Koongas: Maaelu võiks kabedam olla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koonga teeninduskeskuses avatud valimsjaoskonnas kõnelesid valimiskomisjoni liikmed, et kella 13 seisuga oli juba üle poole hääleõiguslikest inimestest oma valiku teinud, kui kokku arvestada paber- ja e-hääled ja eelhääletuse tulemus. Hääletusruumis oli küll vaikne, aga iga natukese aja järel pidavat keegi sisse astuma.

Sestap olid valimiskomisjoni liikmed arvamusel, et õhtuks kerkib valimisprotsent üsna kõrgeks.

Just hääle andnud Aivar Konstabel ootab, et muutusi tuleks. „Maaelu võiks kabedam olla,“ kõneles ta. „Elu võiks maal olla,“ tähendas kõrvalt väimees.

Täna tõi Konstabeli kuue kilomeetri kauguselt Tammarust valima väimees autoga, aga muidu liigub Konstabel ringi jalgratta ja bussiga. Viimase aja bussiliiklust ta kiitis: pääseb nii Lihulasse kui Pärnusse.

Siiski pole Konstabel rahul, et peab arveid maksmas käima Lihulas pangas, lähemal pole võimalik. Apteek ja pood on õnneks Koongas olemas, aga sidejaoskond on suletud.

Kõik Konstabeli lapsed on maalt läinud, sest pole tööd. Nii tema väimees kui poeg töötavad Soomes. Kõrval seisev väimees tunnistas, et tegelikult on see õudne elu: peab kogu aeg Soome vahet sõitma. Kuigi töögraafik on ta praegu hea. „Kindlasti saab maal midagi paremaks teha,“ usub ja loodab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles