Alev, kellelt dopingupatune röövis olümpiakoha: Kui tiimis intriige tekkis, olid need alati Andreasega seotud

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alvar Johannes Alev Eesti meistrivõistlustel vahetult pärast seda, kui sai teada, et Andreas Veerpalu on teda 0,7 sekundiga edestanud ja pääseb olümpiale.
Alvar Johannes Alev Eesti meistrivõistlustel vahetult pärast seda, kui sai teada, et Andreas Veerpalu on teda 0,7 sekundiga edestanud ja pääseb olümpiale. Foto: Tairo Lutter

Läinud nädalal Austrias Seefeldis suusaalade MMil lahvatanud dopinguskandaali järel tunnistasid Eesti murdmaasuusakoondise ja Team Haanja liikmed Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu veredopingu kasutamist. See uudis tuli samasse tiimi kuuluvale ja USAs tudeerivale Pärnumaa esisuusatajale Alvar Johannes Alevile nagu välk selgest taevast ning tema hinnangul seab küsimärgi alla Team Haanja jätkamise ja temagi karjääri.

Kuidas dopinguskandaalist kuulsite?

Meil oli hommikul vara trenn ja ärkasin natuke enne seda. Sõber ja siinne tiimikaaslane helistas, küsis, kas uudiseid olen lugenud. Ma polnud tol hetkel veel midagi näinud. Ma ei uskunud kohe, kui ta luges ette vahistatute nimed. Kui uudisteportaali avasin, oli pilt selge. Ma ei helistanud sinna (Seefeldi, M. P.) tiimikaaslastele ega tülitanud neid. Ainult meedia vahendusel sain infot.

Ma ei ole ühe päeva jooksul nii palju uudiseid veel lugenud. Isegi loengul refresh’isin kõiki ­uudiste lehekülgi, et tuleks rohkem infot peale. Keskendusin pigem sellele kui koolile ja enda tegemistele need kaks päeva. Ajavahe tõttu siin (Colorados, M. P.) õhtupoolikul ei tulnud uudiseid, sest Eestis oli öö. Meil algab trenn kell 7.30, aga ärkasin kell 6, et uudiseid lugeda.

Missugused mõtted kõigepealt peast läbi käisid?

Kui kuulsin, et austerlastest keegi oli vereülekande ajal dopinguga vahele võetud, siis veredopingu välistasin eestlaste puhul. Arvasin, et eestlased olid muudmoodi seotud. See tundus ebareaalne.

Kas need uudised on laiema üldsuseni jõudnud USAs?

Ainult murdmaasuusatamisega seotud isikutele läheb see korda. Suusatajad kõik teavad.

Kas sealsed oskavad seostada juhtumit Team Haanja ja teiega?

Eks siinsed tiimikaaslased tea ­seda, aga keegi pole vaadanud mind sellise pilguga, nagu oleksin seotud. Norra poisid on asjast ­väga huvitatud ja loevad teema kohta väga palju, arutavad seda. Mulle kirjutati positiivseid sõnumeid, et ma tegeleksin rahulikult oma asjadega ega mõtleks sellele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles