Kuidas kahest mittesportlasest jooksjad saavad

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anni Lüll (vasakul) ­aitab hoo­litseda selle eest, et Triin Mäger (keskel) ja Karoliine Aus jooksuraja valutult läbiksid.
Anni Lüll (vasakul) ­aitab hoo­litseda selle eest, et Triin Mäger (keskel) ja Karoliine Aus jooksuraja valutult läbiksid. Foto: Mailiis Ollino

Jooksmine ei ole kunagi minu meelis-ala olnud, mistõttu jäid minu jooksud koos gümnaasiumiga seljataha. Vastupidi meeldib Triin Mägerile see väga, sellegipoolest ei ole temast saanud igapäevast hommikusörkijat ega maratonidel osalejat.

21. aprillil osaleme Luite­jooksul: kas lähen koos Triinuga jooksma või esimesel korral kõndima, näitab aeg. Kahe Silla klubi turundusjuht Anni Lüll ja spordiürituste korraldaja Vahur Mäe viivad meid kokku treener Anu Teppoga, et saaksime teada jooksmise põhitõed. See on enamat kui tõsta jalg jala ette. Edusamme hakkame kajastama Pärnu Postimehes.

Mõeldes Triinuga tagasi kooliajale, tõdesime mõlemad, et teadmisi õigest jooksutehnikast me sealt kaasa ei saanud. Enne veel, kui meid rajale lastakse, tehakse meile Pärnu haiglas vastavad terviseuuringud ja analüüsid. “Paljud, kes tulevad esimest korda jooksma, pingutavad üle,” tõdes Lüll, nentides, et ei olda kursis oma füüsilise võimekusega ega tehta enne küllalt trenni.

Luitejooks ei jää ainsaks, kus osaleme. Aasta teise poolde jäävad Jüri Jaansoni kahe silla jooks ja Rannajooks. Me kavatseme ­läbida võidukalt kõik kolm korralikult valmistudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles