Video: pagarid avaldavad Pärnu populaarsemate vastlakuklite saladuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel vastlapäeval ei anna küll korralikult liugu lasta, kuid traditsioonilisi kukleid maitsta ei takista miski. Pärnu Postimees uuris Pärnu Keskuse Taluturul ja Mahediku kohvikus, mida pannakse kuklitesse, et rahvasuus neid parimateks kutsuma hakataks.

Taluturu kondiitrid Riina ja Merily ütlesid, et edu toob kodumaise tooraine kasutamine. Samuti pidavat sealse kondiitrinurga reegel number üks olema, et täidisega ei tohi koonerdada ja vahukoort peab panema palju.

Selliste näpunäidete järgimine tõi Taluturu lettide ette pikad järjekorrad. Sabas seisnud Kätlin ütles, et siit saab linna parimaid kukleid. Samuti ootejärjekorras olnud Kaja kinnitas sama ja lisas, et temal ei ole taluturu kuklites aastate jooksul kordagi pettuda tulnud.

Pea ilma järjekorrata võis samuti paljude seas parimaks ristitud kukli vahetult enne lõunat kätte saada aga Mahediku kohvikust.

Mahediku kondiiter Kaja ütles, et nemad kasutavad vastlakukleis hea maitse tagamiseks täistera-nisujahu, Eesti võid ja vahukoort. Et kaup on nõutud, tõestab asjaolu, et tavaliselt on vastlapäeval tehtud umbes 300 kuklit, kuid vahel valmistatakse neid rohkemgi.

Mahediku kondiiter Kaja ütles, et nemad kasutavad vastlakukleis hea maitse tagamiseks täistera-nisujahu, Eesti võid ja vahukoort.
Mahediku kondiiter Kaja ütles, et nemad kasutavad vastlakukleis hea maitse tagamiseks täistera-nisujahu, Eesti võid ja vahukoort. Foto: Mailiis Ollino
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles