Teismeeas poisid püüdlevad Oliver Twistina oma unistuse poole

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla muusikali “Oliver Twist” ­lavastaja Peep Maasik ja Oliveri osatäitjad Paul Sa­muel Vihmar (vasakul) ja Hans-Martti Mägar on esietenduse eel ärevil, aga seikluseks valmis.
Endla muusikali “Oliver Twist” ­lavastaja Peep Maasik ja Oliveri osatäitjad Paul Sa­muel Vihmar (vasakul) ja Hans-Martti Mägar on esietenduse eel ärevil, aga seikluseks valmis. Foto: Mailiis Ollino

Peatsed Endla muusikali noored tähed, 12aastane Hans-Martti Mägar ja aasta vanem Paul Samuel Vihmar peavad kõige raskemaks katsumuseks Oliver Twisti seikluste läbitegemisel laulmist. “Jarek Kasari kirjutatud laulud on ka pusimist väärt – need ei ole kergete killast,” nõustub 26aastane lavastaja Peep Maasik.

Staažikad näitlejadki maad­levat nende lugudega ja lauluõpetajana on appi palutud Elo Kesküla.

Hommikune proov seljataga, on Oliver Twistiks kehastuvail Mägaril ja Vihmaril ja veel 11-l lavastuses osaleval poisil mõni napp tund vaba aega, et siis taas hilise õhtutunnini teatri suurel laval võrdväärselt professionaalsete näitlejatega särama õppida.

Nii on kestnud pea iga päev jaanuari algusest saati ja nüüd on esietenduseni jäänud mõni päev.

“Ma olen täiesti ära unustanud selle, et poisid peavad vahepeal ka koolis käima,” tunnistab Maasik, kui küsin poistelt, kas nad koolis – üks Pärnu vabakoolis ja teine Sütevaka humanitaargümnaasiumis – on sel kevadtalvel üldse käinud. “Kahte esimesse tundi vahepeal jõuab,” vastab üks kõigi eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles