Celavy paneb öö leegitsema

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Celavy viib Pärnus edasi aastakümneid püsinud kabareekultuuri, tantsutrupis löövad kaasa kalliskividena säravad kodulinna noored naised.
Celavy viib Pärnus edasi aastakümneid püsinud kabareekultuuri, tantsutrupis löövad kaasa kalliskividena säravad kodulinna noored naised. Foto: Ardi Truija

Homme esitleb tantsutrupp Celavy Pärnu öölokaalis Kassa oma äsja valminud show-programmi “Leegitsev öö”.

Celavy juhi, tantsuseadete ja kostüümide autori Hellevi Maasepa sõnade kohaselt tähistatakse uue kavaga ühtlasi tantsutrupi viiendat aastapäeva.

Muusika inspireerib

Aastal 2006 alustas Celavy viie tantsijaga, praegu on tantsijaid poole rohkem. “Oleme küpsemad ja professionaalsemad,” lausus Maasepp. Celavy repertuaari mahub neli eri programmi, mille pikkus varieerub paarist numbrist kuni tunniajase kavani.

On kava ainult tantsijatega ja kolm programmi laulja Marge Lumisaluga. Solistiga ettastetest on võimalik tellida vaatamiseks kabareekava, vallatut suve-show’d ja vastset „Leegitsevat ööd“.

Maasepa jutu järgi tekkis mõte tähistada Celavy viiendat tegutsemisaastat uue vaatemänguga juba aasta alguses. Pooletunnine kava koosneb üheksast laulu- ja tantsunumbrist. Uude programmi on valitud nii särtsakaid kui sensuaalseid lugusid, jagub kuumi tundeid ja glamuuri, sära ja sulgi. Kaasa teevad solist ja viis tantsijat, kuigi erakorraliselt astub laupäevasel sünnipäevaõhtul üles koguni seitse tantsijat.

Kava nimi sündis Maasepa selgituse järgi muusikast, mis andis talle inspiratsiooni nii tantsuseadete tegemiseks kui säravate kostüümide loomiseks.

Kui siiani on Hellevi Maasepp õmmelnud kõik trupi kostüümid ise, siis selles projektis aitasid kostüüme valmistada trupi liikmed ja sõbrad Kirthy Kold ja Elerin Nergi.

“Väikse lapse kõrvalt ei jõua kõiki mõtteid üksi teostada, seepärast kutsusin teised appi,” lisas Maasepp.

Trupijuht rõhutab kõigi tantsijate rolli uue programmi sünnil. „Olen tänulik oma trupi liikmetele, kes leiavad kooli ja töö kõrvalt aega proovideks ja esinemisteks. See, mis meid seob, on kirg tantsukunsti vastu. Olen küll looja, kuid ilma tantsijateta poleks minu loomingust mingit kasu. Iga tantsija isiksus ja sarm, oskus tantsida ja publikuga suhelda loob Celavy näo.“ Perede toetustki peab Maasepp väga tähtsaks.

Tihe konkurents

Laulja Marge Lumisalu liitus tantsutrupiga selle teisel tegutsemisaastal. Koostöö on olnud sõbralik ja tihe. “Olen valinud uude kavva publiku üllatuseks prantsuskeelse loo ja eestindanud ühe Vaya Con Diose laulu, kokku on mul selles show’s viis laulu. Peaaegu iga number on meie kavas eri kostüümiga. Disainin ja õmblen oma esinemisrõivad ise, see on küll aeganõudev, aga põnev vaheldus laulmisele,” rääkis Lumisalu.

Trupijuhi sõnade kohaselt on tagasiside Celavy esinemistele olnud alati positiivne. „Tantsutruppe on Eestis palju ja konkurents tihe. Püüame silma paista ning leida koostööpartnereid,” kinnitas Maasepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles