Millised kodumaised filmid ja raamatud olid mullu pärnakate seas kõige populaarsemad?

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Klassikokkutulek 2: pulmad ja matused” osutus pärnakate seas mullu populaarseimaks linateoseks. Kaader seeria kolmandast osast.
“Klassikokkutulek 2: pulmad ja matused” osutus pärnakate seas mullu populaarseimaks linateoseks. Kaader seeria kolmandast osast. Foto: Eliis Õitspuu

Mullu kinno jõudnud ­linateosed koeratüdruk Lottest, Tondikaku Eiast, Queeni Freddie Mercuryst ja tänavune “Tõde ja õigus” leidsid peale kinoedetabeli kõrgete kohtade pärnakate poolehoiu raama­tute ja heliplaatidena. Albumite, sealhulgas vinüüli ja CD soetamist mõjutavad tugevalt linastuvad filmid. Nii ütleb Pärnu Keskuse Apollo kaupluse juhataja Kärt Johanson, kelle jutu järgi mängivad suvepealinlaste seas raamatute ja muusika ostul märkimisväärset rolli reklaam ja trendid.

Vaatajarekordeid purustav Anton Hansen Tammsaare “Tõde ja õiguse” ainetel vändatud linateos paneb inimesi uue köite järele haarama praegugi. “Eeldame, et selline raamat on kodus olemas. Film annab aga tugevalt tunda ja nii on teost hakatud rohkem ostma,” rääkis Johanson. Niisamuti oli “Seltsimees lapsega”. Mullust klientuuri iseloomustab naise arvates patriootlikkus, mis Eesti Vabariigi juubeliaasta puhul on loomulik.

Soetatakse Eesti ja Pärnu ­autorite teoseid. Kivirähk on endiselt esimeste seas. Tema sulest ilmunud “Tilda ja tolmuingel” on Pärnu Keskuse poe 2018. aasta enim ostetud teos. Kohalik Piret Tali “Minu Pärnu” kadus lettidelt kui soe sai. “Austatakse kodumaiseid autoreid. Rahvuse hoidmise tähtsus on viimasel ajal eriti selgelt märku andnud,” tundis juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles