Video ja galerii: uudishimutsejad nullisid rannale eksinud viigripoja võimaluse saada taas kokku emaga (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti metsloomaühingule teatati laupäeval Treimani rannalt leitud üksikust viigripojast. Esialgu loodeti, et loom jõuab tagasi ema rüppe, ja jäeti ta rannale. Pühapäeval pidi aga metsloomaühing sekkuma ja viigri kümnete uudishimulike inimeste käest päästma. Võimalus, et ema oma pojale järele tuleb, sai nullitud.

Metsloomaühingu juhatuse liikme Katrin Idla sõnutsi käinud viigripoega rannal uudistamas kümmekond inimest: ujutasid teda vees, tassisid autosse sooja, isegi olla soovitud koju viia.

Kahtlemata šokeeris niisugune käitumine metslooma ja tegi hülgepojale pigem kahju kui kasu. “Eile lootsime veel, et ema tuleb poja juurde. Kuid viigritel on väga tugev ohutunnetus ja kui ema tajub väiksematki ohtu, ta ei tule. Kuna viiger on teise kategooria kaitsealune loom, tuli nüüd juba kiiresti tegutseda,” rääkis metsloomaühingu Pärnu piirkonna juht Kaisa Vaik pühapäeval.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles