Vallad ja linn kaaluvad ühtset prügiveokorda

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Metsoja jutu järgi eesmärk saada kätte kvaliteetne jääde,  sest kui prügi on määrdunud, pole sellega kaubana midagi peale hakata.
Andres Metsoja jutu järgi eesmärk saada kätte kvaliteetne jääde,  sest kui prügi on määrdunud, pole sellega kaubana midagi peale hakata. Foto: Sander Ilvest

Plaanis on koostada maakondlik jäätmekava ja püüda kõikide omavalitsuste koostöös kokku leppida, kuidas maakonnas prügiga ümber käia võiks.

Pärnumaa omavalitsuste liidu üldkogu ja Pärnu linnavolikogu esimehe Andres Metsoja sõnutsi on küsimus selles, kas kõik omavalitsused tulevad ühtse korraga kaasa. Nüansse, milles valdadel ja linnal tuleb kokku leppida, leidub palju.

Praegu erinevad nõuded nii omavalitsuste vahel kui ka isegi ühe omavalitsuse piires. Näiteks Pärnus peavad köögijäätmeid muust prügist eraldi sortima inimesed, kes elavad majas, kus 16 või enam korterit. Teistel sellist kohustust ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles