Pärnu koolipoiss kirjutas orkestriteose

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17aastase Pärnu koolipoisi Robi ­Salumetsa eluunistus ja kindel siht on hakata kunagi filmimuusikat kirjutama.
17aastase Pärnu koolipoisi Robi ­Salumetsa eluunistus ja kindel siht on hakata kunagi filmimuusikat kirjutama. Foto: Carine Isand

Pärnu noormees Robi Salumets õpib 10. klassis, mängib selle kõrvalt kodulinna kohvikutes ja muu hulgas linnapea vabariigi aastapäeva vastuvõtul klaverit ja kirjutab kodus sahtlisse muusikat. Mõni kuu tagasi haaras ta kinni sõbra välja käidud ideest kirjutada pala orkestrile. Valminud teos “Algus” sai nii hea, et Pärnu linnaorkester kannabki selle nüüd oma soovikontserdil ette.

Lähipäevil sõidab Vaasa linnaorkestri kontsertmeister, viiulisolist ja dirigent Maano Männi Põhjalahe-äärsest sõpruslinnast siia, et pärnakate soovitud lood linnaorkestriga kontserdiks ette valmistada.

“Mina ju Robit ei tunne. Tean vaid, et ta on aktiivne noormees. Ja vaadates selle teose partituuri, tundub, et päris tõsise helilooja alged on seal,” jagab Männi telefonitsi oma esmamuljeid.

“Noore mehe kohta on täitsa küpseid muusikalisi mõtteid tema esimeses oopuses, üllatavalt põnevaid helivärve ja koguni dramaatilisust. Väga põnev muusikaline areng tuleb nähtavale tema “Alguses”,” hindab kogenud muusik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles