Pärnumaa jõutõstjad uuendasid rekordeid

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungaris seenioride Euroopa meistrivõistlustel osalenud Pärnumaa sportlased Tanel Buström (vasakult), Günter Koovit ja Gert Koovit. 
Ungaris seenioride Euroopa meistrivõistlustel osalenud Pärnumaa sportlased Tanel Buström (vasakult), Günter Koovit ja Gert Koovit. Foto: Erakogu

Möödunud nädalal Ungaris seenioride Euroopa meistrivõistlustel ilma varustuseta jõutõstmises esindas Eestit võistlustel kaheksaliikmeline tiim, kelle seas oli kolm Saarde meest: Gert Koovit ja Günter Koovit ning Tanel Buström.

Kilingi-Nõmme spordihoone jõusaali personaaltreener Buström, kes on jõutõstmisega tegelnud vaid aasta, püstitas Ungaris kuni 93kiloste kategoorias neli isiklikku rekordit ja viis Eesti rekordi jõutõmbes 245 kilogrammini, kolme ala kogusummas 595 kilogrammini, parandades sellega eelmist enda nimel olnud Eesti rekordit 20 kiloga. Kokkuvõttes andis see tulemus 11. koha.

Gert Koovit jätkas samuti enda nimel olnud Eesti rekordite purustamist üle 120kiloste kaaluklassis. Uued tippmargid kükis on nüüd 260 ja lamades surumises 185 kilo. Jõutõmbe rekordiüritus 287,5 kilogrammi osutus sellel võistlusel aga veel üle jõu käivaks. Sellest hoolimata paranes Eesti rekord kolme ala kogusummas kaheksa kilorammi võrra, olles nüüd 725 kilo. See andis kokkuvõttes seitsmenda koha.

Mõlemad võistelnud mehed jäid tulemustega rahule. “Eriti hea oli näha, et üks väike koht pisikesest Eestist suudab välja panna meeskonna, mis on võimeline väärikalt esinema rahvusvahelisel areenil,” lausus Saarde valla 2018. aasta parim meesveteran Gert Koovit. Günter Koovit oli Ungaris meeskonnakaaslaste abistav jõud.

5.–10. märtsini väldanud tiitlivõistlustel osales 278 sportlast 24 riigist. Eestlased võitsid neli medalit, neist kaks kuldset.

30. märtsil osalevad Buström ja Günter Koovit Tallinas Eesti meistrivõistlustel varustusega lamades surumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles