Jan Helsing tuleb Pärnu meloodiate, äkilisuse ja olmepoeesiaga

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Jan Helsin sai alguse 2012. aasta suvel. 
Ansambel Jan Helsin sai alguse 2012. aasta suvel. Foto: Tauno Pääslane

Äkilisus, kiire tempo, elektroonilised helid ja olmepoeesia. Kirjanik Jan Kausi unenäolised meloodiad ja terava ühiskondliku närviga vaated. See kõik on koondatud 11 eestikeelse palana indie-rokki viljeleva Jan Helsingi teisele kauamängivale “Käed”, mida muusikud esitlevad pärnakatele kultuuriklubis Tempel 29. märtsil.

Bänd esineb harva. “Just seetõttu on iga ülesastumine meile erakordselt põnev ja loodetavasti kandub see üle publikulegi,” rääkis Kaus.

Kausi hinnangul on kollektiivi lavaline olek rahulik: muusika ei kanna neid, vaid nemad kannavad muusikat. “Kuigi eks seegi oleneb loost,” viitab Kaus sellele, kuidas Tartu esinemisel hoogu sattus ja mikrofoniga huule veriseks lõi.

Kauamängiv on muusikute endi sõnutsi kontsentreeritum ja läbimõeldum kui debüütalbum “Kajalood”. 2012. aastal oldi entusiastlikud, mistõttu valmis esimene plaat kiiresti. Tänavu ilmunud “Käed” küpses aga ligikaudu viis aastat.

“Plaat tekkis pigem nagu mandala. Kusjuures mõnikord astusime sammu edasi ja siis kaks tagasi. Täiustasime, kahtlesime ja asetasime kaalule,” iseloomustas Kaus kauamängiva kujunemislugu.

Templis teeb samuti kaasa Rootsi ansambel Melby. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles