Surjus tähistati emakeelepäeva luulega

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surju kooli toimunud etluskonkursil osalejad.
Surju kooli toimunud etluskonkursil osalejad. Foto: Erakogu

Saarde vallas Surju põhikoolis toimus tänasel emakeelepäeval juba kaheksandat aastat Ilmi Kolla nimeline etluskonkurss. Etlemisoskuses võtsid mõõtu Surju põhikooli ja Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilased.

Noorema vanuserühma esikoha pälvis Surju põhikooli neljanda klassi õpilane Gregor Metsa, kes esitas Ilmar Trulli luuletuse “Tõsi taga”. Teise koha sai Kilingi-Nõmme gümnaasiumi teise klassi õpilane Margot Klettenberg ja kolmanda koha sama kooli kolmanda klassi õpilane Oskar Kingissepp.

Noorema vanuserühma parimad: Margot Klettenberg (vasakult), Gregor Metsa ja Oskar Kingissepp.
Noorema vanuserühma parimad: Margot Klettenberg (vasakult), Gregor Metsa ja Oskar Kingissepp. Foto: Erakogu

Vanema earühma parimaks osutus ja publiku lemmiku tiitli sai Surju põhikooli lõpuklassi õpilane Anne Ojaste, kes esitas Kolla luuletuse “Pean minema jälle”. Teise koha sai Surju kooli seitsmenda klassi õpilane Lume Tuum ja kolmanda koha tema klassivend Martti Tarsalainen.

Vanema vanuserühma parimad: Lume Tuum (vasakult), Anne Ojaste ja Martti Tarsalainen.
Vanema vanuserühma parimad: Lume Tuum (vasakult), Anne Ojaste ja Martti Tarsalainen. Foto: Erakogu

Konkurss toimub igal aastal märtsis emakeelepäeva tähistamiseks ning Kolla ja teiste Eesti luuletajate loomingu väärtustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles