Märt Pilme: Ratasele mekivad tema enda sõnad

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakond eesotsas Jüri Ratasega on valmis koalitsiooni moodustamise nimel sõnu sööma.
Keskerakond eesotsas Jüri Ratasega on valmis koalitsiooni moodustamise nimel sõnu sööma. Foto: Tairo Lutter

Käib telemäng “Kes tahab saada peaministriks?”. Näib, et võimulolev valitsusjuht ei taha sellest positsioonist mingi hinna eest loobuda. Kahju, et lubadused ega enne valimisi öeldu ei maksa enam midagi. Ilmselt maitsevad Jüri Ratasele enda sõnad väga, sest ta peab neid söömise asemel nüüd lausa vitsutama.

Ratas püüab praegu väita, nagu ta poleks öelnud, et välistas enne riigikogu valimisi valitsusse mineku Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE). Kui Eesti 200 pani ebaõnnestunud kampaania käigus venelasi ja eestlasi vastandavad plakatid Tallinnas trammipeatusse üles, mõistis Keskerakond eesotsas Ratasega need hukka. Aga nüüd siis EKRE, kelle poliitika muu hulgas vastandabki eestlasi venelastele, suurendades rahvustevahelist lõhet, mida aastakümneid on üritatud vähendada, järsku kõlbab partneriks. Kas Keskerakond unustab tõsiasja, et suur hulk nende valijaid on vene rahvusest, kelle vastu EKRE on viha õhutanud? “Ma olen öelnud, et kui EKRE oma väärtusi ei muuda, on minul väga raske nendega koostööd teha. Kui muudab, siis me võime sellest teemast rääkida,” ütles Ratas valimisjärgsel päeval. Nii et hoopis EKRE on väärtusi muutnud? Lubage kahelda.

Koalitsiooni loomine peaks olema kogu Eesti huvides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles