Sindis võõrast poekotist haaramine rullis lahti ulatusliku kriminaalasja

Lauri Habakuk
, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Tepljakov püüdis protsessi algusest saati kohut veenda, et tema pole kellelegi kurja teinud. Tema sõnutsi väidetavad ohvrid fantaseerivad.
Jevgeni Tepljakov püüdis protsessi algusest saati kohut veenda, et tema pole kellelegi kurja teinud. Tema sõnutsi väidetavad ohvrid fantaseerivad. Foto: Urmas Luik

Viisaka välimusega pikk mees haarab Sindi Konsumist väljuva proua toidukotist. Ta teatab, et kui raha pole anda, siis loovutagu vähemalt poekott.

Naine ei taha sugugi äsja ostetud toidukraamist loobuda. Talle tõttab appi vahejuhtumi tunnistajaks sattunud mees, kes aga saab obaduse ja kukub pikali. Lööjaga ühineb keskealine kaak, kes aitab maaslamaja läbi peksta.

Juhtunu jäädvustab kaupluse külge kinnitatud omavalitsusele kuuluv turvakaamera, mille pildile politsei igal ajal ligi pääseb. Nii ei jää see kuritegu korrakaitsjatele märkamata. Salvestist vaadates võib esmapilgul tunduda, et tegemist on väikelinna ühekordse sigadusega. Pealtnäha labane kotijooks ja peksmine võtavad aga hoopis suuremad mõõtmed.

2016. aasta augustis nabib politsei kinni 1976. aastal sündinud Jevgeni Tepljakovi, poe ees võõrast toidukotti himustanud sintlase. Kohtu loal jääb mees vahi alla. Algab ulatuslik uurimine, kohtusse asja sisulise arutamiseni jõuavad Lääne ringkonnaprokuratuur ja advokaadid umbes 13 kuud hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles