Üleujutus meelitas Soomaale turistidehordid

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomaa 17. märts 2019.
Soomaa 17. märts 2019. Foto: Erakogu

Tänavu juba teist korda Soomaale jõudnud viies aastaaeg meelitas nädalavahetusel kohale suure hulga loodusturiste. Eelmise nädala keskel langema hakanud veetase hakkas pühapäeval taas kerkima.

Halliste jõe Riisa hüdromeetriajaamas mõõdeti möödunud nädala keskpaigas veetasemeks 254 sentimeetrit üle keskmise, laupäevaks oli see ligemale pool meetrit langenud, kuid nüüd on veetase taas tõusuteel. Eilseks keskmiseks mõõdeti 213 sentimeetrit.

Eile oli Soomaa viienda aastaaja uudistajaid tulvil. Näiteks Tõramaa luhal käis kanuutamas, süstaga ja SUPiga sõitmas kümneid inimesi. Matkakorraldaja Aivar Ruukel arvas, et sadakond huvilist jõudis eile veele.

Uudistajate seas oli peale kohalike sakslasi ja lätlasi ning Ruukeli sõnutsi käisid üleujutust jäädvustamas välisajakirjanikud Reuters TVst ja Euroopa fotoagentuurist.

Soomaa 17. märts 2019.
Soomaa 17. märts 2019. Foto: Erakogu

Veebruari keskel, kui viies aastaaeg esimest korda Soomaale jõudis, mõõdeti veetasemeks samuti 250 sentimeetri ringis üle keskmise. Pärast seda suurvesi jäätus ja sellel toimusid populaarsed tõukekelgumatkad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles