Kodulinna jääpurjetajad napsasid parimad palad endale

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Maalinn (vasakul) võitis läinud hooajal DN-klassis oma kolmanda juunioride maailmameistri tiitli, Mihkel Kosk seilas täiskasvanute EMil pronksivääriliselt.
Rasmus Maalinn (vasakul) võitis läinud hooajal DN-klassis oma kolmanda juunioride maailmameistri tiitli, Mihkel Kosk seilas täiskasvanute EMil pronksivääriliselt. Foto: Euroopa jääpurjetamise liit

Detsembris alanud ja läinud nädalavahetusel lõppenud Eesti jääpurjetamishooaja edetabelites on Pärnu jahtklubi lipu all seilavad sportlased parimad kolmes arvestuses.

DN-klassis kogus enim punkte Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali võitnud pärnakas Mihkel Kosk, teise koha sai Vaiko Vooremaa Haapsalust ja kolmandaks tuli Kose õpilane, juunioride maailmameister Rasmus Maalinn. Kalev Aljaste lõpetas hooaja 11. kohal, Meelis Kosk oli 12., Melvin Aasav 13., Peeter Järvelaid 14., Rando Randmaa 15., Johanna Taggu 19., Anvar Sepp 20. ja Kaur Oskar Volt 22.

DN-klassi juunioride pingereas on liidrikohal Maalinn, talle järgnevad Daniel Rüütel Saaremaalt ja Pärnu treenerite juhendamisel purjetav pealinna poiss Aasav. Taggu lõpetas hooaja omaealiste konkurentsis kaheksandana ja Volt üheksandana.

Alla 16aastaste Ice Optimisti klassis oli hooaja edukaim tüdrukute maailmameister Lisbeth Taggu ja teiseks tuli poiste MMil kulla võitnud Andrias Sepp. Pärnu jahtklubi purjespordikooli treenerite kasvandike järel sai kolmanda koha saarlane Georg Paomees, neljas oli pärnakas Pert Salundi, viies Artur Ader Saaremaa merispordiseltsist ja kuuenda koha sai Taggu ja Sepa klubikaaslane Karel Ratnik.

Lisbeth Taggu krooniti teist aastat järjest Ice Optimisti klassis õrnema soo maailmameistriks. Pärnu jahtklubi
Lisbeth Taggu krooniti teist aastat järjest Ice Optimisti klassis õrnema soo maailmameistriks. Pärnu jahtklubi Foto: Tiit Lepp/pärnu Jahtklubi

Õrnema soo edetabelis järgnesid Lisbeth Taggule pealinna piiga Romi Safin ja Pärnu tüdrukud Angeliina Maria Isabel Õunap, Emma Mia Kaar ja Laura Marii Taggu.

Pärnu noori jääpurjetajaid juhendasid lõppenud hooajal Elise Umb, Kosk, Valdor Telve, Tõnis Vare ja Mati Hool. Saaremaa sportlased treenivad juba mitmendat aastat pärnaka Viktor Umbi käe all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles