Saarde elanikud keelduvad puude surnuaiast

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsaskäijana on Avo Tursale (paremal) arusaamatu, miks hakatakse ühte raba niisutama ja samal ajal teist kuivendama, et turvast kaevandada.
Metsaskäijana on Avo Tursale (paremal) arusaamatu, miks hakatakse ühte raba niisutama ja samal ajal teist kuivendama, et turvast kaevandada. Foto: Urmas Luik

Sel nädalal tutvustasid ametnikud ja projekteerijad Surju rahvamajas kohalikele elanikele, kuidas hakatakse taastama Saessaare ja Kauni raba veerežiimi, suunates vee ümber. Kohalikud kardavad, et üle ujutatakse puud ja tekib probleeme marjulkäimisega.

Saessaare on kohaliku rahva seas tuntud Kulli rabana ja Kauni raba tuttav Tanuma nime all. Kauni raba jääb kaugemale ja metsa alla, mistõttu projekt on tekitanud inimestes segadust.

Veerežiimi taastamise eesmärk on parandada siirdesoo olukorda. “Idee on sulgeda ajalooliselt rajatud kuivenduskraavid,” selgitas Projekteerimisbüroo Maa ja Vesi ASi projekteerija Karl Kärpuk. “Kogu raba veetaset tõstetakse ja taastatakse vana niiskustase.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles