Pärnu volletiim oli sunnitud pärast maratonmatši duši all käimisest loobuma

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Eesti meistrivõistluste poolfinaalseeria teises matšis Saaremaa vastu pääsesid pärnakad platsi peal puhta nahaga, siis pärast mängu nii hästi enam ei läinud.
Kui Eesti meistrivõistluste poolfinaalseeria teises matšis Saaremaa vastu pääsesid pärnakad platsi peal puhta nahaga, siis pärast mängu nii hästi enam ei läinud. Foto: Lilli Tölp

Pärnu võrkpalliklubi meeskonnal tuli ligemale kolme tunni pikkuseks veninud maratonmatšile Saaremaa meeskonna vastu pärast viimase punkti mängimist veel korra jalad kõhu alt välja ajada, et viimasele praamile jõuda.

Viiegeimiliseks kujunenud poolfinaalseeria teise kohtumise pikkuseks kujunes kaks tundi ja 47 minutit, mis tähendas, et Pärnu tiimil jäi viimasele mandrile suunduvale praamile jõudmiseks aega tunni jagu ja Kuivastu sadamasse on Kuressaarest ligemale 85 kilomeetrit.

“Mehed ei saanudki pesema minna ja panid pärast mängu jooksuga autodesse, et viimasele laevale jõuda,” ütles Pärnu tiimi mänedžer Reio Tilk. “Ma varasemast ajast ei mäletagi, et oleksime mõnelt mängult nii kiiresti lahkunud.”

Tilk lisas, et saarele jäämisest pääsesid ka mängule kaasa elama tulnud Pärnu meeskonna fännid, kes samuti viimasel hetkel Kuivastus laevale jõudsid.

Pärnu tiimi peatreener Avo Keelgi tunnistas, et üle 30aastase võrkpallurikarjääri jooksul talle nii kiiret saalist lahkumist ei meenu. “Saaremaa on meretagune riik ja mandrile saamiseks tuleb sellise asjaga arvestada,” ütles Keel.

Pärnu võrkpalliklubi meeskond võitis Eesti meistrivõistlustel kolme võiduni mängitavas poolfinaalseerias teist korda Saaremaa meeskonda ja on finaali pääsust nüüd ühe võidu kaugusel.

Pärnakad teenisid ülipikaks kujunenud matšis 3:2 võidu, kusjuures neljas geim lõppes alles seisul 37:25 ja viies 22:20. Esimesedki kolm geimi olid tasavägised ja kumbki meeskond ei olnud vastasest palju üle.

Et kohtumises oli võiduvõimalus mõlemal tiimil ja kaasaelajate närvid viimseni pingul, võttis Keel ärevaid momente külma rahuga.

“Kui sa oled rekajuht, siis 35 aasta jooksul satud vahel ikka mõnele teelõigule, mis on talvel lume ja jääga ülimalt libe,” kommenteeris Keel, kuidas otsustavate punktide mängimine neljandas ja viiendas geimis treeneripingilt paistis.

Seeria kolmas matš toimub pühapäeval Saaremaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles