Galerii: Pärnus tutvustati kolmandat korda taimetoitu ja säästlikke eluviise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile toimus Tartu ülikooli Pärnu kolledžis maakonna suurim taimetoidumess, mis juba kolmandat aastat keskendus taimsetele toodetele, ettevõtlusele ja säästlikule eluviisile.

Messil käis ligemale 800 inimest, millega püstitati osalejarekord.

Üritusel pani leti üles 35 kauplejat, kes pakkusid nii söödavat-joodavat kui ka loodusõbralikke riideid, jalanõusid ja kosmeetikat.

Populaarne oli kolledži õuel seisnud Veg Machine'i kiirtoidulavka, mille burgerite nimel oli nii mõnigi messikülaline nõus pool tundi ootejärjekorras seisma.

Taimetoidupäeva töötoad, loengud ja filmid tutvustasid tarbimisvalikute mõju inimesele ja keskkonnale, uudseid ja loomasõbralikke alternatiive moetööstuses ning vitamiinide ja mineraalide olulisust kehas ja meie kliimavöötmes.

Tänavu räägiti spordistki. Kohal olid kõnelejad, kes selgitasid enda kogemuse põhjal, kuidas taimse toiduga kasvab lihasmass. Näiteks avaldasid atleedid William Kass ja Ville Sokk, kuidas nad treenivad taimse kütusega. Peale selle vestles hormoonvõimlemise treener ja terapeut Aili Lindmäe hormonaalsest tasakaalust, rääkides, mis on ksenoöstrogeenid ja mida nende tarbimine põhjustab.

Uudistoodetest pakkusid messikülalistele huvi ananassilehetede kiust valmistatud jalanõud, mis peaksid olema niisama tugevad kui nahast jalavarjud.

Pärnu taimetoidupäeva eesmärk on anda teadmisi tänapäevaste tarbimisharjumuste ja keskkonnaprobleemide kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles