Pärnu linnaorkestri ees soleerib Hispaania viiulivirtuoos

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnaorkestri kontserdisari “Õhtu virtuoosidega” jätkub kaasaja ühe tunnustatuma Hispaania viiuldaja Ana María Valderramaga.
Pärnu linnaorkestri kontserdisari “Õhtu virtuoosidega” jätkub kaasaja ühe tunnustatuma Hispaania viiuldaja Ana María Valderramaga. Foto: Pärnu Linnaorkester

Pärnu linnaorkestri kontserdisari “Õhtu virtuoosidega” jätkub kaasaja ühe tunnustatuma Hispaania viiuldaja Ana María Valderramaga. Laupäeva õhtul Pärnu kontserdimajas toimuvat kontserti juhatab dirigent Kaisa Roose.

“Valisin kavva kahe romantismiajastu alguse helilooja teosed: Franz Schuberti üheksanda, “Suure” sümfoonia ja Felix Mendelssohni viiulikontserdi”, tutvustas Roose.

“Franz Schubert on minule kui dirigendile paras katsumus, sest tema partituure lugedes tekib alati suurel hulgal miks-küsimusi, samuti küsimärke nii tempo kui ka artikulatsioonide kohta. Tema sümfoonia “Suur” on tõeline meistriteos, kus ühelt poolt pulbitsev elujõud ja teisalt tema laulužanrist pärit lüürika põimuvad geniaalseks tervikuks, mis ühtlasi jätab interpreteerijale hulga mõistatusi lahendada,” lisas Roose.

Valderramat kohtas Hispaanias resideeruv Roose mõni aasta tagasi kammerkontserdil Barcelonas, kus toimus tema debüüt CD “À mon ami Sarasate” esitlus.

“Tema emotsionaalset ja briljantset mängustiili kuulates tekkis mul kohe soov ta Eestisse esinema kutsuda. Sel nädalal saabki see mõte lõpuks teoks ja Pärnu publikul on võimalik tema esituses kuulda Mendelssohni viiulikontserti e-moll”, rääkis dirigent.

“Loodan, et lisapalana saame kuulda killukest Pablo Sarasate Zigeunerweisenist, mis oli selle koostöö inspiratsioon ja sütitaja,” lisas Roose.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles