President andis retseptiravimite väljapetmise eest pikaks ajaks vangi saadetud kolme lapse emale armu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid andis armu retseptiravimite väljapetmise eest üheksa-aastase vangistuse saanud kolme lapse emale Reena Vaiklale ja vähendas tema vanglakaristust kuue aastani, mis võimaldab tal enne tähtaega vabaneda.
President Kersti Kaljulaid andis armu retseptiravimite väljapetmise eest üheksa-aastase vangistuse saanud kolme lapse emale Reena Vaiklale ja vähendas tema vanglakaristust kuue aastani, mis võimaldab tal enne tähtaega vabaneda. Foto: Tairo Lutter / Postimees

President Kersti Kaljulaid andis armu retseptiravimite väljapetmise eest üheksa-aastase vangistuse saanud kolme lapse emale Reena Vaiklale ja vähendas tema vanglakaristust kuue aastani, mis võimaldab tal enne tähtaega vabaneda.

Kohus saatis praeguseks 34aastase naise üheksaks aastaks vangi 2016. aasta märtsis retseptiravimite korduva väljapetmise eest.

Nüüd, kui president on Vaiklale mõistetud vangistust vähendanud kuue aastani, on tal võimalus vanglast vabaneda enne tähtaega, kuid seda otsustab kohus.

Kohus mõistis naisele 2016. aasta märtsis pika vangistuse, kuna ta oli juba varem samalaadsete kuritegude eest kaks korda süüdi mõistetud, kuid kolme väikelapse emana oli tema karistuse kandmine edasi lükatud.

Ometi jätkas Vaikla kuritegude toimepanemist, mistõttu kolmandal korral kohus ei lükanud enam karistuse kandmist edasi.

Vaikla kasutas skeemi, millega sai ligipääsu võõrastele isikuandmetele. Ta helistas võõraste nimede alt arstidele ja palus psühhotroopseid ravimeid, mis on tavalistele inimestele keelatud.

Kohtuotsuse järgi helistas Vaikla aastatel 2013–2015 kokku 55 inimese nime ja isikukoodi kasutades perearstidele, veendes neid esitletud inimestele välja kirjutama psühhotroopsete ravimite digiretsepte. Pettus läks läbi 276 korral, võimaldades tal soetada 13 170 tabletti ja 90 pudelit psühhotroopset ravimit.

Esimest korda karistati Vaiklat võõra identiteedi all retseptiravimite väljapetmise eest juba 2012. aastal, seejärel täpselt sama teo eest 2013. aastal, mil talle mõisteti kuus aastat vangistust. Toona lükati karistuse kandmine edasi tema noorima lapse kolmeaastaseks saamiseni.

Naise noorim laps elab praegu koos emaga vanglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles