Metropolitan Opera metsosopran annab Pärnu festivalil meistriklassi

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dolora Zajick Amnerise rollis "Aidas" (San Fransisco Opera 2010).
Dolora Zajick Amnerise rollis "Aidas" (San Fransisco Opera 2010). Foto: http://www.dolorazajick.com

Kaheksandal Pärnu rahvusvahelisel ooperimuusikafestivalil PromFest annab mitmepäevase meistriklassi ooperimaailma hinnatud metsosopran Dolora Zajick Ameerika Ühendriikidest. Ühtlasi on Zajick tänavuse Klaudia Taevi nimelise rahvusvahelise noorte ooperilauljate konkursi žürii esimees.

Zajick, keda peetakse üheks paremaks metsosopraniks ooperiajaloos, esineb mainekatel ooperilavadel kõikjal maailmas juba viimased 30 aastat.

Zajicki meistriklass toimub 21., 22. ja 25. mail Pärnu kunstide majas.

11. Klaudia Taevi nimelise noorte ooperilauljate konkurss avatakse pidulikult 21. mail Endla teatris pärast “Romeo või Julia” etendust. Konkursi voorud toimuvad järgnevatel päevadel nii Endlas kui kunstide majas ja on publikule vaba sissepääsuga.

Võistluse finaal on 26. mail Pärnu kontserdimajas.

Haruldase häälega õnnistatud Zajick on rahvusvaheliselt tunnustatud kui dramaatiline metsosopran, kes on laulnud olulistel ooperilavadel Giuseppe Verdi kirjutatud ülinõudlikke partiisid nagu Azucena “Trubaduuris”, Amneris “Aidas” ja Eboli “Don Carloses”. Hoolimata sellest, et tema debüüt Metropolitan Operas oli üle 30 aasta tagasi, on ta suurepärases vormis ning annab ikka veel etendusi ja kontserte.

Peale silmapaistva lauljakarjääri on Zajick pühendunud noorte koolitamisele. 2006. aastal asutas ta noorte dramaatiliste häälte instituudi (Institute for Young Dramatic Voices).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles