Fideofest toob Pärnusse filmikunsti Los Angelesest

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raekojas avatav näitus annab video vahendusel ülevaate Non Grata viimaste aastate tegevusest. Pildil performance “Phoenix”.
Raekojas avatav näitus annab video vahendusel ülevaate Non Grata viimaste aastate tegevusest. Pildil performance “Phoenix”. Foto: Rivo Kingi/Non Grata

Taje Trossi kureeritav filmi- ja videofestival Pärnu Fideofest kolib sel kevadel Pärnu linnagaleriisse, tuues muu hulgas huviliste ette Los Ange­lese rahvusvahelise filmifestivali FAFF paremiku.

FAFF (The Fine Arts Film Festival) on võtnud eesmärgi näidata valikut pari­matest linateostest, mis tehtud kunstnikest, fotograafidest ja kunstikogujatest oma stuudiotes, galeriides, muuseumides, avalikes ja alternatiivsetes kunstiruumides. Nii ongi Los Angelese festivali eestvedaja Juri Koll pärnakatele välja valinud linateosed auhinnatud filmitegijatelt kümnest riigist Iraanist Kanadani.

Kolliga tutvusid eri meediume segavatest pärnakatest performance’i-kunst­nikud Tross ja Al Paldrok Los Angeleses näitust tehes.

“Ta oli väga huvitatud meiega koh­tumisest ja talle väga meeldis meie suhtumine. Koll on eesti juurtega. Eesti keelt ta küll ei räägi, aga sai iseseisvuspäeva paiku Eesti passi omanikuks,” tutvustas Tross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles