Peeter Volkonski kutsub oma stuudiosse muusikat kuulama

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Volkonski roosiga.
Peeter Volkonski roosiga. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Avalikkusele muusiku, näitleja ja lavastajana tuntud karismaatiline Peeter Volkonski on muu hulgas paadunud melomaan, sestap on ta ellu kutsunud muusika kuulamise sarja “VolkStuudio”. Kui tavapäraselt toimus selline õhtu iga kuu ­Viljandis pärimusmuusika aidas, siis homme jõuab ­sari erandkorras Pärnusse.

“VolkStuudio” on mõeldud neile, kes tunnevad ­huvi kaugemate kultuuride muusika vastu. Õhtu on jagatud kolme ossa: alguses sissejuhatav loeng valitud muusikakultuuri teemal, seejärel 30–40 minuti pikkuse muusikanäite kuulamine ja lõpuks mõttevahetus kuuldu üle. Juttu juhib ja helipalu valib Volkonski.

“Meie elutempo muutub üha kiiremaks ja helid meie ümber on asendunud müraga. Üha vähem leiame aega, et kuulata plaati nii, nagu loetakse raamatut: ei tee samal ajal süüa ega juhi autot. Hakkame unustama, et sõna “kuulama” on tegusõna,” võtab Volkonski sarja mõtte kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles