Pärnumaalt riigikokku valitud Alar Laneman astus parteisse (2)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa valimisringkonnast riigikokku valitud erusõjaväelane Alar Laneman liitus Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga.
Pärnumaa valimisringkonnast riigikokku valitud erusõjaväelane Alar Laneman liitus Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa valimisringkonnast riigikokku valitud erusõjaväelane Alar Laneman liitus Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE).

EKRE nimekirjas kandideerinud Laneman pälvis 673 valija toetuse.

“Tahan, et ideoloogiakesksest poliitikategemisest saaks ühine tegevus meie rahva parema elujärje ja kestmise nimel. Riigi edukust tõestavad kaks näitajat: Eesti rahva jõukuse tõus ja meie rahvaarvu loomulik kasv,” ütles Laneman.

Laneman on lõpetanud Rootsi rahvusliku kaitsekolledži Stockholmis ja Londoni kuningliku kaitseuuringute kolledži.

Eesti kaitseväes on Laneman teeninud staabiohvitseri, üksuste ja asutuste juhina, peastaabi ülemana NATO ja Euroopa Liiduga liitumise ajal ning teenistuse lõpus kaitseväe operatiivülemana.

Pärast kaitseväeteenistust osales Laneman Eesti kaitsetööstuse alaliidu loomisel ja nõustas ettevõtteid.

Praegu töötab Laneman lahinguroboteid tootvas ettevõttes Milrem.

Presidendid Lennart Meri ja Arnold Rüütel on Lanemani teeneid Eesti riigikaitse ülesehitamisel hinnanud Kotkaristi III ja IV klassi teenetemärgiga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles