Kadri Simson: Helme ei öelnud valimiste eel, et Rail Baltic tuleks ehitamata jätta (2)

Kadri Simson
, majandus- ja taristuminister (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suuremate erakondade Pärnumaa esinumbrite valimisdebatt Pärnu bussijaamas.
Eesti suuremate erakondade Pärnumaa esinumbrite valimisdebatt Pärnu bussijaamas. Foto: Karoliine Aus

Pärast valimistulemuste selgumist oli ilmselge, et sellist valitsusliitu, mille puhul saanuks surmkindel olla, et see pälvib Keskerakonna valija täieliku heakskiidu, ei õnnestu luua. Rahvas on kõnelnud ja seega jätnud meile oma lubaduste täitmiseks vaid kolm valikut.

Neist esimene – loobuda ja minna opositsiooni, sest vigadeta partnereid pole võimalik leida – tähendaks loobumist võimalusest oma seisukohti valitsuse tasemel kaitsta.

Teised kaks on valikud problemaatiliste partnerite vahel. Reformierakond ehitas kogu kampaania üles lubadusele tagasi keerata otsused, mida meie valitsus tegi. Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) aga hirmutab oma sõnakasutusega paljusid inimesi.

Kõnelusi alustades pidasime silmas, et peame neid partneritega, kellega on suurem võimalus seista meile oluliste teemade eest. Need on Eesti majanduslik areng väljaspool pealinna ja tema kuldset ringi, pensionitõus ja maksupoliitika, mis ebaõiglaselt ei koormaks väiksemat tulu teenivaid inimesi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles