Andri Arula: Naisele jäägu õigus otsustada

Andri Arula
, ettevõtja (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varro Vooglaid.
Varro Vooglaid. Foto: Erik Prozes

Varro Vooglaid ja Peeter Oja pidasid telesaates “Kolmeraudne” (TV3, 21.03.2019) Mihkel Raua silme all tulise debati teemal, kas aborti saab pidada mõrvaks. Konservatiivsest katoliiklasest Vooglaidu kuulates võib teooriaga mõrvast isegi nõustuda. Paraku koosneb tema maailm vaid mustadest ja valgetest toonidest. Üldse meenutab konservatiivide suhtumine naiste vabadustesse telesarjast “Star Trek” tuntud pahalastest ferengide mõttelaadi: “Mis, te lubate oma naistel riideid kanda ja probleemides kaasa rääkida?”

Vaatame korra statistikat, mis ühelt poolt näitab, et naistevastane vägivald on Eestis olemas hirmuäratavate pagulasteta, teiselt poolt annab aga “naisinimesele” tegeliku õiguse käsutada oma keha ja selle vilju ise. 2018. aastal registreeriti Eestis 580 seksuaalkuritegu, millest vägistamisi oli 212.

Tuleb märkida, seksuaalkuritegude arv suurenes võrreldes varasemaga neli protsenti. Kusjuures statistikas kajastuvad vaid need vägivallaaktid, mis on politseile teada. Kui suur on seksuaalkuritegude arv, mille puhul ohver ei ole politsei poole pöördunud, ei tea keegi. Peitugu siis teavitamise põhjus häbis, hirmus muutuda naerualuseks või ühiskonna põlastuse pälvimises, sest meeste maailm ütleb sageli: “Vägistatu on oma saatuses ise süüdi.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles