Biogaasitehas plaanitakse ­rajada tulevaks aastaks

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikre juhataja Kristo Rossman avaldas lootust, et biogaasitehase investeeringu elluviimisel muutub Pärnu Raba tänava piirkond tõsiselt võetavaks taastuvenergia tootmise keskuseks.
Paikre juhataja Kristo Rossman avaldas lootust, et biogaasitehase investeeringu elluviimisel muutub Pärnu Raba tänava piirkond tõsiselt võetavaks taastuvenergia tootmise keskuseks. Foto: Karoliine Aus

OÜ Paikre pikalt kavandatud biogaasitehase arendamine on jõudnud etappi, kus juba järgmisel aastal loodetakse ehitusega alustada. Möödunud nädalal otsustas linnavolikogu anda ettevõttele hoonestusõiguse Lauka tänavale kääritusjäägi järelkäitlemiseks.

Paikre juhataja Kristo Rossman rääkis, et firmal on valminud investeerimisprojekt biolagunevate jäätmete kooskäitlemiseks kääritamistehnoloogia abil. Tehas hakkab tootma kohalikul orgaanilisel toormel põhinevat ja transpordikütuseks sobivat biometaani ning väetisi ja mullaparandusaineid.

Kui tehas valmib, suunataks selle toormeks maakonnas tekkivad toidu- ja muud biojäätmed. “Planeeritav käitlusvõimsus on ligikaudu 10 000 tonni jäätmeid,” selgitas Rossman. “Tegemist on innovatiivse tehnoloogia rakendamisega ja analoogset tehast ei ole veel Eestis rajatud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles