Galerii: Pärnu Fideofest näitab paeluvaid teoseid maailma eri paigust

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul avati linnagaleriis ja kunstnike majas Pärnu filmi- ja videofestivali audiovisuaalsed näitused pealkirjaga “Pärnu Fideofest – film ja kunst”. Ühtlasi esitleti trükivärsket Pärnu kunsti aastaraamatut.

Äsja avatud näitustel tulevad esitamisele auhinnatud audiovisuaalsed teosed rahvusvahelistelt kunstnikelt kogu maailmast.

Filmide valikukriteeriumid on teemade aktuaalsus, tehniliselt tänapäevane lähenemine filmi- ja videokunstile audiovisuaalmeediumide kiire arengu ajastul. Projektsioonid ja screening'ud näituse formaadis võimaldavad suuremal hulgal publikul saada osa pakutavast ja nautida audiovisuaalseid žanre ja teoseid endale sobival ajal.

Festivalil on Los Angelese eriprogramm, mille kuraator on Eesti päritolu Juri Koll Veneetsia nüüdiskunsti instituudist. Festivali kuraator ja näituste kujundaja on Taje Tross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles