Üle 55aastased töötud vajavad enesetäiendamist

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutioskus on tänapäeva töömaailmas ­väga olulisel kohal.
Arvutioskus on tänapäeva töömaailmas ­väga olulisel kohal. Foto: Priit Simson

Pärnumaal oli möödunud aasta lõpu seisuga töötuna arvel 2191 inimest, kellest 604 olid vanemaealised ehk 55aastased ja vanemad. Millised on suurimad raskused, millega vanemas eas inimesed tööotsingul silmitsi seisavad?

Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets tõi esile, et inimestel, kes on ühel ametikohal pikalt töötanud või vastupidi, ei olegi ammu töötanud, on tihtipeale aegunud oskused. “Asi polegi niivõrd inimese vanuses, vaid selles, et viimasest enesetäiendamisest on liiga palju aega möödas,” märkis Mets.

Omniva kaubamärgi all tegutseva Eesti Posti personalijuht Terje Tiiman märkis, et nende ettevõttes ei tule mitte üksnes kasutada arvutit, vaid ka tahvelarvuteid ja nutitelefone. Näiteks kullerite ja pakisortijate töö on väga tihedalt seotud nutitelefoniga. Pakkide vastuvõtmise ja kättetoimetamise kohta tuleb telefonis märge teha ja andmed skanneriga sisse piiksutada. Üha rohkem jõudvat nutitelefon kirjakandjate tööellugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles