Küsitlus: noored valivad esimese töökoha palga järgi

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööportaali www.cvkeskus.ee küsitlus näitas, et noortele on palganumber töökoha valikul kõige määravam tegur.
Tööportaali www.cvkeskus.ee küsitlus näitas, et noortele on palganumber töökoha valikul kõige määravam tegur. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tööportaal www.cvkeskus.ee küsitles kahel populaarsemal karjäärimessil Intellektika ja Võti Tulevikku tuhatkonda noort ning uuris, mis tingimustel on nad valmis ametisse asuma. Üllatusena selgus, et hoolimata tööturul levinud arusaamast ei olegi idufirmakultuur ega kontorivaba tööelu peamised märk­sõnad, mille ­järgi noor tulevast tööandjat valib.

“Uuringust selgus, et ootused tööandjale kattuvad suures osas vanemate põlvkondade omadega: palganumber on ka noortele kõige määravam tegur töökoha valikul,” kommenteeris uuringut tööportaali Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt. “Noored soovivad teenida palka, mis tagab hea elukvaliteedi, teha tööd, mis neid kõnetab, ja veeta töötunde toredas kollektiivis.”

Koguni 88 protsenti noortest pidas head töötasu olulisimaks teguriks esimese täiskoormusega töökoha valikul.

Üle kolmandiku noortest tahaks esimesel töökohal saada kõrgemat tasu kui 1310 eurot.

Eesti keskmisest palgast (1310 eurot) väiksema tasuga oleks küsitluse alusel nõus tööle minema pisut alla poole vastanud noortest. Keskmisele palgale lähedast tasu soovib saada 21 protsenti noortest ja üle kolmandiku tahaks saada kõrgemat tasu.

Palganumbrile järgnes töö sisu ehk ootus, et see oleks huvitav ja pakuks katsumusi. Kolmas oli tore ja hooliv meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles